-->

Plakadan Araç Sahibi Sorgulama 2019 (İnternetten/SMS ile İsim Öğrenme)



Plakadan araç sahibi öğrenme internetten nasıl yapılır, internetten veya SMS ile plakadan araç sahibini bulma yapılır mı, plakadan araç sahibi sorgulama nasıl yapılır gibi sorularınız varsa bu sayfadaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Günümüzde trafikte yaşanan sorunlarda veya trafik kazalarında tüm işlemler araçların plakaları ile yapılmaktadır. Trafikte yaşanan bir kazada araç sahibinin kişisel bilgilerine ulaşmak için sorgulamalar yapılmakta ve aracın sahibine ait ad-soyad, telefon numarası, adres gibi bilgilere ulaşılabilmektedir. Bu tarz olaylar sırasında karşı tarafın bilgilerine ulaşma işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Plakadan İsim Sorgulama İnternetten veya SMS ile Yapılır Mı?

Bu konuda internette yazılmış birçok yanlış haber yer almaktadır. Diğer sitelerde belirtilenin aksine araç sahibini internet ortamından bulma yolu maalesef ki yoktur. İnternetten plaka sorgulama yaparak aracın hasar durumu gibi bilgileri görebilirsiniz. Ancak sahibine ait kişisel bilgileri gizlilik nedeniyle görebilmeniz mümkün değildir.

Peki plakadan araç sahibi sorgulama SMS ile yapılamıyorsa nasıl bulabiliriz diyorsanız içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz.

Plakadan Araç Sahibine Nasıl Ulaşılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kişisel verilerin korunması kanunu gereğince plakadan araç sahibi sorgulama internetten yapılması mümkün olmayan bir işlemdir. Ancak plaka sahibine ulaşmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Araç plaka sahibi öğrenme işlemi için aşağıdaki kurumlardan birine başvurabilirsiniz.
  • Trafik Tescil Müdürlüğü
  • Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Tüvtürk muayene istasyonları
  • Vergi daireleri
  • Sigorta/kasko şirketleri
Bilgilendirme: Bu kurumlar ile iletişime geçtiğinizde karşı tarafın bilgileri size değil emniyete iletilecektir. Dava gibi bir durum olmadığı sürece plaka sahibinin ismini öğrenebilmeniz mümkün değildir.

Plakadan Araç Sahibi Sorgulama E-devlet İle Yapılabilir Mi?

E-devlet kapısına girip Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasına tıklayarak plakaya ait birçok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak maalesef ki kişisel veri ihlaline sebep olması nedeniyle araç sahibinin ismine veya adresine ulaşabilmeniz bu yöntemle mümkün değildir. Bu yöntemle yalnızca hasar kaydı sorgulama, poliçe bilgilerine ulaşma gibi işlemler yapılabilir.